Плюси та мінуси використання рицинової олії для догляду за шкірою

Плюси та мінуси використання рицинової олії для догляду за шкірою

Рицинову олію використовували ще в Древньому Єгипті, але зараз вона завоювала особливу популярність. Її використовують і для стимулювання росту вій та волосся, і в якості проносного засобу, що безпечний для вагітних, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Також рицинова олія багато років привертала увагу експертів, оскільки продемонструвала корисні для шкіри ефекти. Але тут постає питання: чи для всіх типів шкіри вона підходить?

Перш за все, давайте розглянемо її переваги. Рицинова олія – це природний зволожувач. Вона допомагає шкірі витягати вологу з повітря, запобігаючи її пересиханню. Згідно дослідження, опублікованого в Pharmacognosy Research, вона запобігає втраті вологи через зовнішній шар шкіри, утворюючи на ньому захисний шар.

Крім того, рицинова олія допомагає у боротьбі з прищами завдяки протимікробним та протизапальним властивостям. Вона чудово допомагає проти прищів, вугрів та гнійників.

Оскільки рицинова олія багата на жирні кислоти, вона дозволяє уникнути передчасного старіння шкіри та відтягує появу заломів і зморшок.

Чи її універсальність не вражає? Але пам’ятайте – не існує засобу для догляду за шкірою, який би підходив геть усім. Якщо якийсь засіб допоміг вашому другові, це не гарантує того, що на вас він подіє так само.

Доктор Сушант Шетті з Kaya Skincare Limited каже, що інколи після використання рицинової олії з’являються подразнення. Особливо часто це буває в людей, які страждають на дерматит або мають чутливу шкіру.

Також потрібно враховувати, що рицинова олія досить густа, тож вона цілком здатна забивати пори. Це може викликати появу прищів. Якщо ж нанести олії забагато і шкіра не зможе її увібрати, на шар жиру почнуть налипати пил та бруд.

У такому разі доктор Шетті рекомендує розбавити рицинову олію іншою, менш густою, або ж змити її через кілька годин, аби пори не забивались.

Карта сайту
XML